Bøger til undervisning og inspiration
Bøger til din uddannelse
Her finder du en oversigt over de bøger vi anbefaler at du anskaffer dig i forbindelse med din uddannelse til SMC/KOK

SMC/KOK
Gastronombogen
Gastronombogen er en allround bog for begge specialer. Der er gode eksempler fra både det varme og det kolde køkken, samt et fint afsnit om råvarer og tilberedningsmetoder. Gastronombogen er pensum for den kommende digitale - teoretiske del af svendeprøven. Gastronombogen er en del af bogpakken for både SMC og KOK.
Se mere
KOK/SMC
Kokkebogen
Du kan som kok med fordel anskaffe dig Kokkebogen. I kokkenbogen er der flere klassiske opskrifter end i Gastronombogen og blandt andet lister med navne for køkkenbrigaden, klassiske garniturenavne og meget andet.
Se mere
KOK/SMC
Dessertbogen
Langt de fleste af opskrifterne på desserter i kokkebogen er hentet fra Dessertbogen. Dessertbogen er helt Old School i forhold til opskrifter og metoder. Det er opskrifter der holder den dag i dag - uden tilsætningstoffer og aromaer. Der er blandt andet et afsnit med skabeloner til chokoladesnirkler og lidt om ismejsling.
Se mere
KOK/SMC
Kalkulationsbogen
Har du en ambition om at rykke opad i herakiet - til souschef eller køkkenchef, så er det at kunne beherske kalkulation et must - bogen giver et grundigt indblik i forskellige typer af kalkulation og der kan hente skemaer til de enkelte typer kalkulation.
Se mere
KOK/SMC
Fødevare og kvalitet
En meget dybdegående bog om kvaliteten af vores fødevare og en grundig gennemgang af fremstillingen af disse. Bogen løfter også lidt af sløret for havd der sker med vores fødevare når de forarbejdes. Bogen er for videbegærlige madnørder og inkarne gastronomer.
Se mere